Napelemes rendszerek

pv on gridAz elmúlt évtized során a fotovoltaikus (PV - napelemes) rendszerek óriási fejlődésen mentek keresztül, ezzel egyidőben az áruk is töredékére esett, így a háztartási méretű kiserőművek telepítése már megtérülő beruházásnak számít.

A hazai szabályok szerint telepített, hálózatra kapcsolt napelemes erőművek minden megtermelt energiája hasznosul, a fel nem használt áramot átveszi a helyi áramszolgáltató. A fogyasztó éves elszámolás alapján fizet, vagy számlázhat a szolgáltató felé, aszerint, hogy a rendszer éves hozama és a fogyasztás miként alakult. A rendszert úgy érdemes méretezni, hogy a háztartás teljes fogyasztását fedezze, de annál ne legyen több, mert az áram átvételi ára viszonylag alacsony. Optimális esetben tehát áramszámlánk 0 forint lesz. (az áramhoz kapcsolódó rendszerhasználati és egyéb díjakat sem kell fizetni)

A rendszerek felépítése és telepítése viszonylag egyszerű. A napelemek egyenáramot termelnek, ezt az inverter alakítja a hálózati feszültséggel azonos 240V-os váltakozó feszültséggé. A napelem modulok speciális tartószerkezetre szerelve, általában a tetőre kerülnek, az inverter és a csatlakozást (és védelmet) biztosító dobozok pedig a házon belül, vagy kívül, szinte bárhol elhelyezhetők, de törekedni kell a kábelezés hosszának minimalizálására.

A méretezés alapja az éves fogyasztás, ill. a havi villanyszámla. A rendszer mérete függ a tetőfelület tájolásától, tagoltságától, dőlésszögétől, ezért mindig egyedi méretezés alapján adunk ajánlatot.

A mai napelem technológia mellett minimum 25 éves élettartammal lehet számolni - amennyiben ezt a rendszer létesítésénél figyelembe vették. A hosszú élettartamot csak minőségi alkotóelemek beépítésével lehet elérni.

Az általunk forgalmazott napelemes termékek:

- napelemek: Európai és a vezető kínai cégek megbízható, minőségi termékei.
- inverterek: Német (SMA, KACO) és osztrák (FRONIUS) gyártmányú "high-tech" készülékek, stabil garanciális háttérrel és szoftveres támogatással.
- tartószerkezet: a német K2 alumínium / rozsdamentes acél termékei.

Ingyenes helyszíni felmérés, ajánlat készítés és engedélyeztetés.

 

Log In or Register