1. 0
« »

„NAPELEM ADÓ”

Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni az újonnan telepített napelemes rendszerek 4 kW feletti teljesítménye után. A díj most 0 forint, de nincs garancia arra, hogy ennyi marad.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal „a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól” szóló rendelete szerint amennyiben a háztartási méretű kiserőmű telepítését tervező rendszerhasználó igénybejelentése 2017. március 31-e után történik meg, akkor a 4 kW teljesítményt meghaladó részre elosztói teljesítménydíjat kell fizetnie, kivéve, ha az áram visszatáplálása a hálózatba műszakilag akadályozott. Az elosztói teljesítménydíj a rendelet hatályos szövege szerint jelenleg 0 Ft/kW/év.

A 4 kW-s határ főleg azokat a lakossági ügyfeleket érintheti, akik fűtéskiváltásban gondolkodnak, vagy jelenleg is 18 000,-Ft-ot meghaladó havi áramszámlát fizetnek.
Ahhoz, hogy a teljesítménydíjat elkerülje, nem kell mást tenni, mint az igénybejelentőt benyújtani 2017. március 31-ig az áramszolgáltató felé, ebben cégünk díjmentesen segítséget nyújt.

Keressen minket elérhetőségeinken:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-20/941-2087
06-70/380-1559

Márkáink Minőségi termékek korrekt áron.

sharp canadian trina brand SMA brand fronius brand kaco brand

Fronius Service PartnerA Ventasol Kft a Fronius hivatalos szervizpartnere.

fsp

Log In or Register